j.r.r. tolkien

John Ronald Reuel Tolkien ble født 3. januar 1892 i Bloemfontein som den gang var hovedstad i Oranje-fristaten (nå en del av Sør-Afrika). Han opplevde tidlig gleden av å lære språk, noe som kom til å prege ham resten av livet. I 1925 fikk han et professorat i gammelengelsk (angelsaksisk) ved Universitetet i Oxford,

Trilogien 'Ringenes Herre' har fascinert millioner av lesere siden utgivelsen i 1955. Med sin unike fortellerevne skapte Tokien en middelalderpreget fantasiverden befolket med både naturlige og overnaturlige vesener, alle like levende skildret i sin deltakelse i den evige kampen mellom det gode og det onde.

J.R.R. Tolkien døde i England 2.september 1973

johan de meij

Johan de Meij ble født 23.november 1953 i Voorburg, Holland. han fikk sin musikalske utdannelse ved Royal Conservatory i Haag, hvor han studerte direksjon og trombone. 'Ringenes herre' ble urfremført i Brüssel den 15. mars 1988 av Groot Harmonieorkest van de Gidsen under dirigenten Norbert Nozy. Symfonien er blitt belønnet med flere priser.

Johan de Meij er en svært allsidig musiker. I tillegg til karrieren som dirigent, arrangør og komponist deltar han som utøver i flere forskjellige ensembler.

 

En stor takk rettes til våre sponsorer Oslo Kinematografer AS og SF Norge AS.
Deres støtte til dette konsertprosjektet har vært helt avgjørende for å få det til; ikke minst ved at vi har fått anledning til å benytte materiale fra den kommende filmen 'Ringenes Herre' som har premiere 19.desember.