PRESSEMELDING

Etter lørdagens konsert på Rockefeller i Oslo står nå Bærum for tur:

Stabekk janitsjarorkester (SJO) har invitert Årets Spellemann, Vidar Busk til Bærum og ønsker velkommen til :

SJOV-konsert i Sandvika teater søndag 28. November kl. 18.00

Gjest: Vidar Busk

Billetter: 120,-/80,-

(spesialpris 50,- for korpsmedlemmer ved min. 5 i gruppe)

Forsalg: Sandvika Teater, tlf.: 67 54 80 53, e-post: sjo@sjo.no

SJO har helt siden starten i 1918 vært blant landets ledende janitsjarorkestre. Bekreftelsen kom i 1984 da SJO vant NM, og i 1994 da SJO gjentok bedriften, denne gang i 1. divisjon. Korpset er spesielt opptatt av å samarbeide med andre deler av kulturlivet, noe denne konserten er et meget godt eksempel på.

Konserten går inn i rekken av orkesterets «SJOV»-konserter. Intensjon er at disse konsertene skal inneholde underholdende og lettfattelig musikk samt en integrasjon av toppfolk innen populærmusikk som pop/jazz/rock/blues. «Ved å trekke på ressurser som Vidar Busk har vi virkelig truffet blink denne gang» sier Magne Rutle, orkesterets leder for denne konserten.

Vidar Busk er blues/rocke-gitarist med utpreget scenesjarm. Han har høstet overveldende kritikker for sin siste CD "Atomic Swing" og er for tiden på Norgesturné. Hadde ikke Stabekk janitsjarorkester tatt initiativ til denne konserten, hadde Vidar Busk dratt forbi Sandvika og Bærum. Orkesteret stiller opp med skikkelig "backing" og vil vise at korpsbesetning kan anvendes i et langt større musikalsk spekter enn du var klar over.

Konserten med Vidar Busk 28. november burde absolutt ha potensiale til å trekke fullt hus, når vi vet at låtene han skal spille hovedsakelig vil være fra hans siste skive "Atomic swing". Hør bare fra pressenmeldelser fra Dagbladet, VG og Aftenposten (utdrag):

terning5.gif (1345 bytes)
Dagbladet: "Store ord, men regn ihvertfall med unge Busk et godt stykke inn i det nye hundreåret.. her eksploderer han i en øredøvende rytmefest med tette blåsere, kor og artige samplinger. . mest av alt bobler Busk & co av overskudd og trøkk i over 60 minutter."
VG: "Her snakker vi svære arrangementer, som heldigvis aldri tar luven fra Vidar Busks rolle som entertainer, sanger og gitarhelt..Det er egentlig bare å gi seg ende over av Vidar Busks lekenhet.."

Aftenposten: "Nå er showmannen Vidar Busk blitt like overlegent stilsikker musikalsk som han lenge har vært det showmannsmessig… Fullt øs fra start, og det holder helt til mål. .. «Atomic Swing» har en så positiv tone, et så forrykende driv, et så selvironisk glimt i øyet og en så sikker stil at det bare er å gi seg over."

I tillegg til låter fra Atomic Swing, både med og uten backing fra SJO, vil SJO spille arrangementer fra velkjente artister som Quincy Jones, Earth Wind & Fire mm.