PRESSEMELDING

Solistkonserten '98

Sandvika Teater torsdag 24. september kl 19.30

Stabekk Janitsjarorkester (SJO) arrangerer også i år solistkonsert i samarbeide med Bærum kommune. Etter prøvespillet - som hadde svært nivå - er det plukket ut to solister. Konserten vil ut fra dette bli saxofonorientert:

Borghild Rime Bay (18) spiller tenorsax på konserten selv om hun også trakterer altsax. Hennes interesse for saksofon startet i Jar skolekorps for 10 år siden og hun har siden den gang deltatt i en rekke prosjekter, ensembler, storband osv. Hun har også spilt i Opus 82. Borghild går idag i 3. klasse på musikklinja til Rud videregående skole og håper på en plass på musikkhøyskolen etter endt gymnas. Skoleåret 96/97 var hun utvekslingsstudent i Argentina, og har således allerede fått inn et internasjonalt snev allerede! Borghild blir på konserten akkompagnert av Wolfgang Plagge.

Maria Tollefsen (17) skal spille altsax på konserten, men spiller like gjerne tenor! I de siste 7 år har hun spilt sax, hvorav de fire siste i Opus 82. Hun har vært engasjert i forskjellige ensembler, bl.a. spiller hun for tiden også i en sax-kvartett. Maria går også på musikklinja til Rud videregående skole, nærmere bestemt i 2. klasse. Etter Rud er håpet å komme inn på Høyskolen i Stockholm.

Saxofon Consentus er konsertens profesjonelle gjester. Kvartetten består av Kristin Bjørhei, Lars Lien, Gisle Haus og Espen Aslaksen. Medlemmene er de fire første saxofonistene i Norge som er uteksaminert med hovedfagseksamen i kammermusikk fra Norges Musikkhøgskole. Kvartetten så dagens lys i 1992 og har deltatt på en rekke festivaler, turneer o.l. Gjennom allsidighet og utradisjonelle løsninger går kvartetten nye veier i formidling av musikk i sine produksjoner, noe de har høstet strålende kritikker for fra en samlet presse i inn- og utland. Saxofon Consentus - saxofoner i samklang, enighet og harmoni!

Stabekk Janitsjarorkester spiller bl. a. verker av Shostakovich, Bizet og Jan Magne Førde på konserten og markerer samtidig innledningen til sitt 80-års jubileum. Med sin 2. plass i NM for janitsjarorkester i mars befestet de stillingen som et av landets ledende amatørorkestre.

Bengt Eklund er kveldens dirigent. Proppfull av engasjement og musisering bidrar professoren til å heve amatører til nye høyder.

Mer informasjon kan fåes ved å kontakte infoansvarlig for konserten Helge Ullern på 908 26 039 eller e-mail helull@statoil.com

Sandvika Teater torsdag 24. september kl. 19.30

Billetter v/inngang samt ved Billettservice kr. 80,-/50,-